Thursday, October 30, 2008

Jutte siit ja sealt saunadest

laupäev, 27. September 2008
10 soovitust Duschy aurusauna kokkupanekuks

Nii. Sellest on nüüd ilmatuma aeg möödas (vist mingi 4 kuud), seega annan oma parima et meenutada kuidas see käis. Aga et lubasin, siis vähemasti üritan.

Esiteks. Poodi järele minnes ärge ehmatage. Võtsin Olerexist suurima käru (3m pikk ja 1,75m kõrge, tendiga (ehk et kuubikukujuline)) ja ometigi tekkis kõhklusi kas see suht pisike mudel (105 seinalaiusega) sinna sisse ära mahub... Noh, kuidagi pressides mahtus. Moraal: muretsege suur auto.

Teiseks. Muretsege hulgim tõstjaid. Poes pole probleemi, tõstukiga panevad peale. Koju jõudes hakkate nuputama kuidas maha saada. Õnneks polnud ma tol päeval üksi. Skeem oli tänu veel maas olnud lumele lihtne. Ettevaatlikult lükkasime maha (alla sai pandud kile paarilt Aeroci euroaluselt). Labidas sai ka alla susatud ka. Et tekiks väike kelk. No ja siis üks eest tõstis labidaga ja tõmbas, ja teine tagant tõukas. Tõsta ei soovitaks kui jää maas on. Kukkumine võib kurvalt lõppeda, nagu näiteks katkiste klaaside ja lömastunud abistajatega. Ei ole siin häbeneda midagi - tahaks näha neid jõujuurikaid kes selle 130x60x200 karbi sülle võtavad. Igatahes majja ta lõpuks sai, ja terveks jäi ka.

Kolmandaks. Kokkupaneku esimene päev oli mäng. Sisaldas see aluse loodimist. Kasutada tuli vist 8 punkti kõrguse reguleerimiseks. Võttis kolm neli tundi.

Neljandaks. Teisel päeval võib mõistusest puudu tulla ja võib tekkida tunne et tuleb appi võtta manual. Tundub teine igati paks ja usaldusväärne. Tegu on pettekujutelmaga. Manualis on küll 77 lehekülge, ent eestikeelset teksti on täpselt 1 leht. Sellest pool on joonis, muuseas. Kusjuures, see joonis polnud ka teps mitte sellele mudelile mis karbis oli... Allesjäänud poolest lehest pool on juppide loetelu ja arvud. Noh, kõik klappis. Ja alles näänud 5 rida ütles et kokkupanek on köki-möki.

Minul igatahes tekkis mõttekoht et kuhu krt ma siis ikkagi silikooni panema pean.. Panin siis tunde järgi, enamvähem igasse kokkupuute kohta. Teiseks ei tahtnud tagasein liituda esiseina klaasi hoidva postiga. Tundus et augud polnud õigetes kohtades ja olid ka viltu (nihkes). Et tegu oli mingi ilgelt tugeva metalliga, siis uute aukude puurmine ka ebaõnnestus. Appi tuleb võtta naine (üldiselt - kas pole mitte nii et tuleb ise kui kuuleb puuri häält vannitoas). Nagu ülevaatuse käigus selgus, ei tulegi seda tagaseina mitte posti peale panna, vaid suruda sinna posti sees olevasse soonde. Edasi sujus juba suht hästi. Kruvid läksid sisse ja augud olid ka justkui õigetel kohtadel.

Viiendaks. Saun kui on enamvähem koos, siis uskuge mind - jääb üle mingi imetabane voolik, ja kaks klambrit. Ei julgend seda voolikut niisama ripakile ka jätta. Manualis ei sõnagi nende asjade kohta. Helistan tehnilisele konsultandile. Ja ennäe - saingi vastuse. See voolik tuleb aurugeneraatorist alla äravoolu ühendada (ei tohi niisama tilpnema jätta!!). Üks klambritest tuleb panna äravoolu juurde et see voolik äravoolu otsa külge kinni jääks. Teine klamber läheb üles lae peale, kus fikseerib lae dushi ühenduse. Lihtne. Aru ma ei saa kas oli raske need 2 lauset manuali kirjutada.

Kuuendaks - teha mõned elektriühendused ja saun paika tõugata. Minul läks suht õnneks. Seni veel töötab. Kui panna 55/60 c peale siis isegi saab nagu natuke higistada sees ja välja tulles on suhteliselt puhta inimese tunne.

Seitmendaks - säästke vaeva ja jaladushi ärge parem ühendage. Uskuge mind - neljanda kasutuskuu lõpuks saate selgeks et see kolakas tuleb jalust ära likvideerida. Pärast seda kui testitud on teda täpselt kaks korda ja mõne sekundiga on selgeks saanud et tegu on mingi masohistliku aparatuuriga. Veejuga seal sees on nii peenike ja tugev et ainult mingi paadunud paljasjalgne neeger suudab oma paksu tallanahka seal hoida. Aga võibolla olen ma ise rumal ja ei tea et seda peaks kasutama kummiplätudega, et surve tallale "õige" oleks.

Kaheksandaks. Näpunäide auruväljuti kohta. Kui välja tulles on sääremari kergelt pehme pikast aurutamisest (ja meestel pole seal enam karvu), siis probleem pole mitte saunas, vaid selles et kasutaja pole auru suunda õigeks reguleerinud. Alguses mõtlesin et peabki naljakalt jalad ühes kuudi servas istuma. Lähemal uurimisel selgus et auru suuna saab siiski ka mõistlikumasse kohta juhtida.

Üheksandaks. Tehniline konsultant ütles et ärge ette klaaside alumise ja ülemise raami juurde silikooni pange (kus klaasid on raamiga ühenduses lae ja põrandaga) , pole tegelt vaja, mis siis et manual soovitab. Noh, ei pannudki. Ega midagi paha pole muud kui et iga saunas käiguga sealt ikkagi auru välja immitseb ja niiskust elamises tõstab. Õnneks vannituba ennatlikult basseinide veekindla plägaga ära tehtud. Vent (kui see kunagi töökorda saab) tõmbab selle vähese ka ilma probleemideta ära tõenäoliselt. Aga probleem pigem on väljanägemises. Paari kuuga see vesi seal seistes ja aurates ja jällegi seistes ja ära aurates jätab sellised koledad pruunid plekid või triibud sinna prakku, ja et see pragu nii kitsas on, ei pääse seda ka puhastama. Seega otoab mind peagi ees selle prao kinni silikoonimine. Saab ilusam, ja tõenäoliselt ka lõplikult aurutihe.

Kümnendaks. Ka CD nupp pole seni veel kasutust leidnud. Selle ühendamata jätmine pole kuritegu. Helikvaliteet pole ka just võrreldav vähegi arvestatava süsteemiga, ent raadiot saab täitsa kuulata kohati. Telefoni, andke andeks, mul ka pole millel juhe taga oleks. Seega pole vaja hakata juhtmepundart sealt taga lahti hakata arutamagi.

Üldiselt päris mõnus aparaat. Paar esimest korda pakkus rõõmu ka seljamassaazi joad, aga kui aus olla siis piisaks täiesti vaid ka käsidushist, laedushist ja aurust (vahel ka värviline valgus ja raadio).

postitanud Tonis Kask kell 22:36

No comments:

Followers

Minust

Tallinn, harjumaa, Estonia
Paigaldus, hooldus, garantii, psüholoogiline abi :P

Free Blog Counter