Thursday, October 2, 2008

aurusaunade hooldus

Suurimaks vaenlaseks on aurusauna jaoks katlakivi. See tekib iga kord kui kasutad aurufunktsiooni. Aurugeneraatori küttekehale tekib keemise ajal katlakivi kiht ja lõpuks kui seda ei puhasta põletab küttekeha läbi. Soovitav generaatori puhastus tuleks ette võtta iga 7 -9 kuu möödudes. Tihedamad saunakülastajad peavad seda tegema hiljemalt 6 kuu möödudes. Protseduur on iseenesest lihtne tuleb vastav segu valada generaatorisse lasta paar korda keema minna ja ongi korras. Aga tegelikult see nii lihtne ei ole. Tuleb teada generaatori sisse ja väljalaske tööd. Ühesõnaga millal laseb generaator omale vee peale ja millal ta välja laseb kas kohe pärast keetmist või mitte. Tavaliselt on vaja lasta segul mitu korda keema tõusta ja siis pärast tuleb läbi loputada. Vajadusel tuleks ära vahetada ka väljalaske klapp või see puhastada sest sinna koguneb katlakivi tükkidena ja võib ära ummistada. Kõige lihtsam välja selgitada kodust katlakivi teket on jälgida kiirkeedukannu sinna põhja ladestub katlakivi kõige nähtavamalt. Läbipõlendu generaator aurusauna jaoks maksab ligemale 1000 kuni 2500 krooni ja koos vahetusega läheb see maksma olenevalt sauna asukohast koos varuosadega 2000 kuni 5000 krooni samas kui puhastus maksaks isetehes healjuhul 50 krooni ja kui tellida asjatundja, kes vaatab kindlasti ka muud asjad üle vajadusel vahetab tihendid korrastab äravoolu see läheb maksma 800 - 1700 krooni olenevalt asukohast ja mure tükiks ajaks murtud. Katlakivi poolt rikutud generaator ei käi garantii alla. Katlakivi tekib vee kuumutamisel üle 55 kraadi seega igalpool, kus vett keedad tuleb teha iga mingi aja tagant puhastus

Kui tekib ummistus äravoolus siis oleks tark tegu võtta lahti äravool ja puhastada see üleliigsest seebist juuksekarvadest ja muust sodist, mis sinna satub. Kindlasti ei tohiks valada sinna igasugu reklaamitavat keemiat kuna keemia võib hakata söövitama plastiktoru ja uputus on võimalik tulema.

Aurusaunu tasuks vähemalt kord kuus korralikult puhastada. Kuna veest ja seebist tekkivasse setesse kipuvad igasugused bakterid elama minema. Puhastada ei tasu söövitava ainega. Ja pärast puhastust tuleks saun korralikult loputada ja kuivatada.

No comments:

Followers

Minust

Tallinn, harjumaa, Estonia
Paigaldus, hooldus, garantii, psüholoogiline abi :P

Free Blog Counter